Lær araberhesten at kende

| |

advertorial

Er du også fascineret af de ædle og elegante araberheste? Vil du gerne vide mere om de smukke dyr? Så læs med her, og bliv klogere på araberhestens historie og hvorfor de egner sig godt til stort set alle ridediscipliner. Du kan desuden læse mere om andre hesteracer, hunde og katte hos Canem.

Araberens historie

Araberheste har eksisteret i mange tusinde år. De stammer fra beduinerne, som fremavlede racen. Beduinerne var nomader, og var således afhængige af at kunne bevæge sig over lange distancer. Araberens styrke og udholdenhed var med til at gøre det muligt, og det er nogle af de kvaliteter, der i dag gør racen til populære rideheste inden for alle discipliner.

Det er en meget hårdfør race, hvilket stammer fra de tidlige år i ørkenen med beduinerne, hvor hårde vejrforhold var med til at udvikle stor lungekapacitet og utrolig udholdenhed.

canem

Araberen i de forskellige discipliner

Arabere viser sig gang på gang at være fantastiske både dressur-, spring-, og distanceheste. Deres elegance og lydighed gør dem til oplagte dressurheste. Da arabere naturligt bærer hovedet højere end andre heste, kræver det en vis mængde træning at gøre dem stærke nok til at bære sig selv i den korrekte holdning, der kræves af en dressurhest.

Arabere er meget atletiske, og selvom de ikke er de største heste, har de masser af styrke, og vil være et oplagt bud på en kraftfuld springhest. På grund af araberens historie, egner den sig naturligvis fantastisk inden for distanceridning. Racen er som helhed langt bedre til at bibeholde sin kondition end andre racer er.

Det skal du være opmærksom på

Selvom araberen på mange måder er en fantastisk hest, hvad enten man er en let øvet eller meget erfaren rytter, er der nogle ting man bør være opmærksom på, når det gælder arabere. Fra naturens side er de udstyret med runde ribben og kort gjordleje. Derfor kan det være svært at finde en sadel, der ligger optimalt på deres ryg. Hvis man har en araber, bør man derfor forhøre sig hos en sadelmager, når man skal købe en sadel. Hvis ikke sadlen ligger korrekt, kan den give hesten sår og smertefulde gener.

Nogle arabere kan have tendens til at have en meget tydelig svajryg. Dette er noget, man under ridningen bør tage højde for. Det er således en god idé at alliere sig med en dygtig underviser, og gerne en der har erfaring med arabere eller inden for dressuren. Det er nemlig vigtigt, at hesten får brugt sin ryg korrekt, og ikke blot løfter hovedet og løber afsted.

Previous

Flos Glo Ball Gulvlampe – Den perfekte belysning til alle husets rum