3 gode råd til dig, der har hund eller kat i hjemmet

| |

editorial

Vores firbenede venner bliver hurtigt lige så stor en del af familien, som de tobenede medlemmer. Går du med tankerne om, at få en hund eller en kat, og mangler du råd til, hvordan du kan indrette din bolig praktisk, til når du får dig et kæledyr? Så læs med her.

canem

Aktiver din hund eller kat

De fleste hunde og katte kommer til at bruge en del timer alene hjemme. Det er for langt de fleste ikke noget problem og hvis det er en udfordring i starten, bliver det for det meste bedre med masser af træning. Uanset hvor god din hund eller kat er, til at være alene hjemme, er det vigtigt, at den ikke kommer til at kede sig. Hvis en hund eller en kat keder sig, kan den udvikle problemadfærd og/ eller blive aggressiv. Dette kan du bl.a. undgå, ved at give den masser af muligheder for at lege og holde sig beskæftiget i løbet af dagen. Find bl.a. legetøj til hunde og katte hos Canem.

Kæledyr og møbler

Både hunde og katte kan fælde utroligt meget. Du bør vænne dig til, at støvsuge oftere end du allerede gør. Når du f.eks. skal vælge møbler, er det en god idé at gå efter møbler i farver, der ikke viser dit kæledyrs hår. F.eks. vil mørke hår på en sort sofa ikke være så tydelige, som hvide hår på en mørk sofa. Gå evt. efter en lædersofa, da den er nem at tørre af med en opvredet klud, hvis dit kæledyr skulle komme til at slæbe skidt eller jord med ind i huset. Har du møbler der er polstret med stof, er det en god idé at investere i fnugruller. De kommer til at blive din bedste ven, når du anskaffer dig en hund eller en kat.

Afskærmning af områder

Hvis du gerne vil undgå, at din hund eller kat opholder sig i møblerne, kan du evt. benytte dig af en rumdeler eller et sikkerhedsgitter. Har du f.eks. en lille hund, burde det være nok med et gitter i ca. en meters højde. Vær dog opmærksom på, at større hunde kan hoppe højt, og i særdeleshed at katte kan hoppe højere, end de fleste af os tror. Find derfor ud af, hvor i dit hjem du ikke vil have dit kæledyr til at opholde sig, måske bare imens du er væk i løbet af dagen, og gør evt. også brug af lukkede døre. Husk dog at dit kæledyr bør have plads nok at bevæge sig rundt på.

Previous

Flos Glo Ball Gulvlampe – Den perfekte belysning til alle husets rum

Gør dit hus til et hjem igen – sådan gør du

Next