Flos gun lampe – En Politisk erklæring i en lampe

| |


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Dette Philippe Starck-design serie gør mere end at lyse – den oplyser. Den slanke og kantede gulvlampe er en del af kunstnerens Guns Collection, der samtidig med at være en brugsgenstand også er en politisk erklæring. “Design er mit våben”, siger Starck, der donerer 20% af kollektionens salg til Frères des Hommes, en velgørende organisation dedikeret til at afskaffe fattigdom over hele verden.

Guns Lounge gulvlampens krop er lavet af støbt aluminium og har en polymercoating. Der er en 0-100% sort lysdæmper monteret på ledningen. Denne specielle lampe skal bruge en glødepære, til at give det perfekte lys, til for eksempel læsning eller andet arbejde.

Guns Lounge-gulvlampen fås i to farvekombinationer: poleret 18 karat guld med en sort mat skærm i silketryk med guld på indersiden, eller en kromfinish med en hvid skærm, silketrykket på denne version er i sølv på indersiden.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Skærmen er lavet af blødgjort papir. Lamperne har alle sammen et meget behageligt lys, på trods af deres lidt ubehagelige statement.

Inspiration bag Flos Gun lamper

“Hvorfor viser møbler ikke, at alt er et politisk valg?” Spørger designer Philippe Starck. Inspireret til at gøre netop det, skabte Starck Flos Gun Collection. “Det gyldne våben repræsenterer samspillet mellem penge og krig. Bordlampepistolen symboliserer Østen, Sengelampen fra serien, symboliserer Europa, og Lounge Gun lampen repræsenterer vesten. Den sorte skærm repræsenterer døden, og korsene på indersiden er til at minde os om dem, der er døde. ”

Man må sige at det er lykkes Flos designer at skabe meget mere end blot end kollektion af lamper, men nærmere et stykke kunst, som har til hensigt at få folk til at tænke. Det er et provokerende stykke kunst, samtidig med at det er en lampe, og derfor vil den ikke falde i alles smag, dog må Flos Gun lampe, siges at være et samtalestykke for alle der træder ind i rummet. Det er ganske imponerende at franskmanden har fået så meget ud af sit lampedesign.

Flos Gun lampe i tre udgaver

Denne inspirerende kollektion af lamper findes som den førnævnte store lounge gulvlampe, en mindre bordlampe og en ret lille sengebordslampe. Alle har de det tilfælles at kroppen af lampen, forestiller et skydevåben.

Sengebordslampen skal ind i soveværelset, hvor sikkerhed altid kommer først. Dette lidt dristige design og noget tunge replikation af en mindre pistol er dannet af støbt aluminium med overmalet polymercoating. Nede i basen af lampen står skrevet ”Happiness is a warm gun”, som er en Beatles-sang af samme navn. Dette er også skrevet for at provokere og få brugeren af lampen til at tænke.

Flos Gun bordlampe er baseret på designet af en Kalashnikov AK47 og har en krop lavet af støbt aluminium. Basen af bordlampen fås i enten en 18K forgyldt finish eller galvaniseret krom. Flos Gun bordlampe er perfekt til læsning eller omgivende belysning.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Previous

Flos IC Lampe – Strålende lys og design

Flos glo ball f2 gulvlampe – det sikre valg til det stilfulde hjem

Next