FLOS Toio

| |

Gulvlampen Toio er et blændende eksempel på brødrene Castiglioni’s leg med færdiglavede genstande, og den udgør den perfekte lampe til dig, der gerne vil have noget sjovt og anderledes – og som ikke er bange for at skille sig ud.

FLOS Toio er en skøn gulvlampe med finurlige detaljer, der skubber lidt til fantasien hos enhver, der kigger på den. Gulvlampen er designet af italienske Achille Castiglioni og hans brødre Livio og Pier Giacomo, der alle tre elsker at eksperimentere med industrielle elementer – og det kommer især til udtrykket i gulvlampen.

Toio har vundet stor anerkendelse for sit unikke design, og den har endda fået en plads i den permanente samling på Museum of Modern Art i New York.

Konceptet bag gulvlampen bygger på en 300W billampe, der er importeret fra USA, og som både udgør selve lyskilden, men også inspirationen til designet. Oprindeligt var lampen udstyret med en jernkernetransformer i bunden af stålsoklen, da lyskilden var lavvolt – i dag er den skiftet ud med en 220V lyskilde og 4-trins lysdæmper, men den har bevaret sit unikke og industrielle look. Langs med stangen har Castiglionibrødrene brugt fiskesnøreringe til at lede elkablet fra pæren til transformeren.

 

Giv hjemmet et pift af leg

Med FLOS Toio tilfører du hjemmet eller kontoret et legende element, der står i stærk kontrast til de rolige og enkle linjer, der alt andet lige udspiller sig i de fleste moderne hjem. Du får kant og personlighed ind i din indretning, og du skal være klar til at svare på nysgerrige spørgsmål fra dine gæster.

Toio kommer med en glødelampe og giver et indirekte opadgående lys, der er ideelt som stemningsskaber. Højden kan justeres fra 158 centimeter til 195 centimeter, så lampen kan tilpasses den øvrige indretning, og den fås med enten sort eller rød base i stål.

På sin vis går funktion og æstetik op i en højere enhed, når det kommer til FLOS Toio, og med sit skæve, sjove og anderledes udseende, har lampen vundet en lang række hjerter hos designentusiaster verden over.

FLOS Toio; af Achille Castiglioni og hans brødre

Achille Castiglioni blev født i Milano i 1918, og i slutningen af 1930’erne færdiggjorde han sin uddannelse fra Politecnico di Milano med en universitetsgrad i arkitektur. Kort efter startede han sit eget designbureau med brødrene Livio og Pier Giacomo i Milano, og fra deres hænder er der udsprunget en lang række af legende og inovative designs.

I efterkrigstiden var brødrene Castiglioni blandt de mest anerkendte industrielle designere i Italien, og hele 14 værker er sidenhen inkluderet i den permanente samling på Museum of Modern Art i New York.

Belysningsdesign var naturligvis en sand kæphest for Castiglioni, og gennem tiden arbejdede brødrene på mere en 150 lamper af forskellig art; blandt mange andre er gulvlampen Toio stadig i produktion, og det skyldes det rå og legende design, der springer grænserne for traditionel belysning.

Previous

Flos glo ball pendel erstatter lysekronen

FLOS Taccia

Next