FLOS Taccia

| |


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Det er ikke første gang, Castiglionibrødrene har skabt et design, der udfordrer vores perspektiv; med Taccia skaber de illusionen om en hængende lampe, der vender på hovedet, og de har i den grad formået at skabe en bordlampe udover det sædvanlige.

FLOS Taccia er designet i 1962 af Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni, men på trods af lampens lange historie er den mere aktuel end nogensinde. Den er spektakulær, voluminøs og helt igennem cool med sine rene linjer og det industrielle look.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Den oprindelige bordlampe havde en diameter på 495 centimeter, og den sælges stadig den dag i dag. Med tiden har FLOS dog sendt en mindre model på gaden – Taccia Small – der er en anelse mere anvendelig i den almindelige bolig.

Taccia fås i tre forskellige udgaver med enten sort, sølv- eller bronzefarvet fod af aluminium, mens skærmen er produceret i plastmaterialet PMMA. Lampen giver et diffust og varmt lys, og det kan naturligvis dæmpes, så du kan skabe den helt rette stemning enten derhjemme eller på kontoret.

Industriel dekadence

Med FLOS Taccia opnår brødrene Castiglioni en unik sammensmeltning af det industrielle og det dekadente. De rene linjer, de hårde materialer og det lave dekorationsniveau taler for enkel minimalisme, men samspillet mellem materialerne i kombination med det voluminøse look giver et dekadent og elegant touch til lampen, der kan give enhver indretning et storslået tvist.

Sin storslåethed til trods kan bordlampen bruges i både traditionelle private hjem, på kontorer eller i stor herskabsvillaer – det handler alt sammen om placering og omgivelser. Stil lampen på et sofabord i hjørnet, lad den lyse op på spejlet i entréen eller brug den til at skabe en skøn og varm stemning i loungeområdet – og husk, at det voluminøse og dekadente står klarest, hvis lampen ikke er omgivet af for mange andre ting.

FLOS Taccia; af Achille og Pier Giacomo Castiglioni

Af de to brødre er Achille Castiglioni den mest kendte designer, men i virkeligheden har de samarbejdet om en lang række designs gennem tiden, og hver især var de yderst passionerede og dygtige designere.

Brødrene blev født i Milano efter 1. Verdenskrig, og i slutningen af 30’erne færdiggjorde Achille sin universitetsgrad i arkitektur fra Politecnico di Milano, hvorefter brødrene startede deres lange karriere inden for industrielt design, arkitektur og belysning.

Som mange af deres andre produkter, tager Taccia sit udgangspunkt i brødrenes fascination af industrien og det liv, der opstår, når man tør lege med materialerne. Begge var de minimalister helt ind til knoglerne, og det skinner igennem i FLOS Taccia, ligesom det gør i de mange andre lamper, Castiglionibrødrene har designet.

I efterkrigstidens Italien var Castiglioni anerkendt som værende førende indenfor industrielt design, og gennem tiderne har de udviklet intet mindre en 150 forskellige lamper, hvoraf mange stadig er i produktion den dag i dag – og Taccia står i den grad som et af deres absolut stærkeste designs nogensinde.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Previous

FLOS Toio

FLOS Snoopy Orange

Next