Flos 2097

| |


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Den ikoniske og smukke lysekrone Flos 2097 er designet af italienske Gino Sarfatti i 1958. En moderne fortolkning af samtidens traditionelle lysekroner, og den dag i dag står lampen stadig som en smuk, enkel og elegant detalje i nutidens bolig.

Flos 2097 er en moderne lysekrone med en exceptionel og elegant fremtoning. Den er udviklet og designet i midten af det 19. århundrede, og den gemmer på en lang historie om datidens design, men på trods af det er den usædvanlige loftlampe både moderne og stilren i sit udtryk.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Hver eneste detalje i lysekronen er gennemarbejdet med Sarfattis skarpe blik for arkitektoniske finesser, og den spejlpolerede stålkonstruktion holder enten 30 eller 50 glødelamper, som hver især udsender et smukt og indirekte lys. Modellen med plads til 30 lamper hedder Flos 2097/30, mens lysekronen med plads til 50 glødelamper går under navnet 2097/50 – og lampen fås i enten messing eller krom, ligesom der findes en matsort model på markedet som Limited Edition til de kræsne kunder.

Fra stilren enkelthed til finurlig dekadence

En af de ting, der kendetegner Flos 2097 er dens eminente talent for at passe ind i alverdens forskellige indretninger.

Stållysekronens rene, industrielle look passer perfekt til det moderne, lyse og enkle hjem, hvor de mange detaljer står skarpt frem og viser designerens innovative tilgang til belysningsdesign. Den hænger flot over spisebordet, hvor den spiller godt sammen med materialer som glas og træ og giver indretning et industrielt tvist.

Samtidig glider lysekronen smukt ind i den dekadente og overdådige indretning, hvor lysekronens traditionelle brug og udseende får langt mere magt. Lampen hænger flot ned fra loftet, hvor den skaber blikfang med sine mange arme og glødelamper, mens den spiller flot sammen med de varme og naturlige toner, der findes i det mørke, glødende træ.

Der findes mange andre scenarier, hvor den usædvanlige lysekrone passer perfekt ind, og uanset hvor den hænger, vil den fortælle historien om en designer, der på mange måder turde springe grænserne for traditionel belysningsdesign.

Gino Sarfatti: Manden bag Flos 2097

Designeren bag den elegante lysekrone, Gino Sarfatti, blev født i Venedig i 1912 og studerede i første omgang flyveteknik ved universitetet i Genova. Interessen for fly blev senere afløst af en passion for lys og lamper, og i 1939 etablere Sarfatti virksomheden Arteluce, der hurtigt blev et nationalt og internationalt referencepunkt for moderne belysning.

I løbet af de næste 30 år designede og producerede Gino Sarfatti mere end 400 lamper, og han stod i spidsen for udviklingen af nye materialer, produktionsteknologier, lyskilder og tekniske effekter indenfor lysdesign. Samtidig var han pioner indenfor brugen af halogenpærer og inkluderede dem i sine designs allerede i 1971.

I 1973 blev Arteluce en del af FLOS, og selvom den anerkendte designer døde i 1984, er hans lamper og designs stadig en væsentlig del af historien om moderne belysningsdesign, ligesom flere af hans produkter i dag er en del af sortimentet hos FLOS.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Previous

FLOS – vælg den rigtige standerlampe

Flos 265

Next