FLOS Ariette

| |


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


FLOS Ariette er en væg- eller loftlampe, designet i 1973 af italienske Tobia Scarpa. En sand klassiker der giver et blødt og behageligt lys og en lampe, der egner sig perfekt til at skabe den generelle belysning i et rum.

Den bløde Ariette er kvadratisk og fås i tre forskellige størrelser: 80 x 80 centimeter, 100 x 100 centimeter og 130 x 130 centimeter – og de er alle 20 centimeter dybe. Materialet er et syntetisk tekstil, der dæmper kraften fra pæren og giver et varmt og afslappet lys, der kan bruges i både private hjem og i store lokaler, hvor det er nødvendigt med en god generel belysning.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


FLOS Ariette kan monteres i loftet eller på væggen alt efter dine ønsker, og udtrykket et let, varmt og elegant – nærmest som et stykke kunst, der pryder væggen – og det gælder også, når lampen ikke er tændt.

Fiberdugen der dækker lampen er flammesikret, så den kan tåle varmen fra pæren, og selve konstruktionen er udført af glasfiber, der let monteres på det medfølgende beslag. Lampen kan rotere, og du kan dreje den til lige præcis den position, der klæder rummet bedst.

Når design bliver skulpturelt

Med FLOS Ariette har italienske Tobia Scarpa skabt en lampe, der ligger på grænsen mellem kunst og design. Med sine enkle detaljer, strukturelle skærm og det bløde lys lever lampen op til alle de funktionelle krav, der stilles til belysningsdesign, men samtidig går designeren et skridt videre ved at skabe et skulpturelt look, der på det nærmeste erstatter kunst.

Væg- og loftlampen glider fint ind i det private hjem, hvor det bløde udtryk giver varme til omgivelserne. Samtidig er det en eminent lampe til store virksomhedslokaler, hvor den generelle belysning til være god og rar, så brugerne trives. Den store model på 130 x 130 centimeter kan placeres i loftet med jævne mellemrum i et stort lokale, mens de to mindre modeller passer godt til mindre rum eller til at hænge på væggen i et loungeområde.

Tobia Scarpa: Designeren bag FLOS Ariette

Bag den organiske og luftige FLOS Ariette står italienske Tobia Scarpa, som er født i Venedig i 1935. Her uddannede han sig fra Instituto Universitario di Architettura, hvor han også mødte sin kone Afra Blanchin; sammen designede de deres eget kontor i Montebelluna, og siden da har de samarbejdet om at skabe designs til alverdens internationale virksomheder, herunder FLOS.

Tobia Scarpa har en forbløffende karriere bag sig, og det har altid været teknologi og materialer, der har været udgangspunktet for hans designs – og netop det ses tydeligt i FLOS Ariette. Som underviser og formidler af design har Scarpa en enkel filosofi, han gerne udbreder: “Design er et erhverv uden en regelbog… det, der forbliver og er værd at tale om, er det endelige og konkrete resultat: objektet.”

– og man må sige, at med FLOS Ariette har han i den grad skabt et objekt, der er værd at tale om.


✔ GRATIS fragt på alle varer! ✔ NEMT at returnere! ✔ HURTIG levering!


Previous

Flos 265 Væglampe

FLOS – væglamper til de kræsne

Next